A szellemi, spirituális gyógyítás / gyógyulás alapelvei

Az eredményes gyógyulás elengedhetetlen feltétele, hogy gondolatainkban, cselekedeteinkben elfogadjuk és kövessük a spirituális alapelveket. Az alapelvek mindig mutatják az utat. Ha helyesen használjuk őket, nem fogunk eltévedni, összekeveredni az egymásnak ellentmondó vélamények és értékek között. Ha megértjük őket és ezek szerint haladunk elvezethetnek bennünket a teljesebb gyógyuláshoz. Az alapelvek távol tartanak minket a saját egónktól, és tisztán megőriznek a gyógyulási szándékunkban.

Az alapelvek a következők:

Fizikai testben megnyilvánuló spirituális lények vagyunk. A Szellemtőlvaló elkülönülés csak illúzió.

Spirituális (szellemi) létezőként hozzáférünk a magasabb spirituális vezettetéshez Felső Én képében. Felső Én a Lélekkel dolgozik a programok vizsgálatán és tisztításán.

Mindenkinek van Felső Én-bizottsága. Akár azt választjuk a tudatos elménkkel, hogy közvetlenül, teljesen tudatosan dolgozunk vele, akár azt, hogy nem.

Végső soron a Lélek felelős a saját gyógyulásáért. Semmi sem történik, amit ne a Lélek tervezett vagy engedélyezett volna. Saját valóságunkat teremtő isteni lényként nem lehetünk áldozatok.

Talán abban a hitben vagyunk, hogy valami vagy valaki rajtuk kívül álló személy meggyógyíthat minket, egyedül mi vagyunk azok, akik a saját gyógyulásukat megvalósíthatják. Az eredmény mindig a gyógyulást kereső személy felelőssége. A Lélek dönti el, hogy mit kezd a gyógyítás és megértés ezen új szintjével. A legoptimálisabb esetben a Lélek megengedi az összes negatív program teljes vizsgálatát és tisztítását, ez pedig pozitív mentális, érzelmi és fizikai változásokat eredményez.

Azonban Lélek dönthetett úgy, hogy ezeknek a körülményeknek a megtapasztalása szükségszerű a tanuláshoz és fejlődéshez, vagy újraprogramozással. Bár a tudatos elménk/egónk talán nem fogadja el, hogy mi vagyunk a felelősek mindazért, amit teremtünk, ez még nem változtat azon, hogy nem erőltetheti senki kívülről a gyógyulást vagy a belső változást.

Nem az a fontos, ami veled történik, hanem az energia, amit hozzákapcsolsz. Ez az „Elme működésének törvénye”: amit gondolsz és amihez energiát kapcsolsz, azt teremted meg.

Tehát a külvilágban lejátszódó eseményekhez hozzákapcsolt ítéletek és érzelmi energiák, amik a gondot okozzák.

Spirituális (szellemi) létezőként életek ezreit éltük le, sokat más bolygókon, más dimenziókban és galaxisokban. Az ezekben az életekben felhalmozódott energia képes befolyásolni, és befolyásolja is a jelenlegi életet. Ameddig valamivel kapcsolatban energiát hordozunk, addig foglalkoznunk is kell vele. Csakis a szeretet érheti el a legjobb eredményt. A félelem érzékcsalódás, mely szerint el lehetünk különülve a Szellemtől és a szeretet legmagasabb szintű megnyilvánulásától. Minden az Isteni Rend szerint történik.

Semmi sem történik velünk, ami ne lenne része a Lélek által választott életösvénynek vagy terveknek.